Bianca Nijbroek


Reflexzone Therapeut | Reflex zone Therapist

Voetreflexplus is een combinatie van westerse en Chinese voetmassage en oorreflexzone therapie (auriculo). Dit biedt ongekend veel mogelijkheden, en versneld en versterkt de effecten van een behandeling. Het is voor vele doeleinden toepasbaar. Zowel als preventie, als ondersteuning bij ziektes, als na operaties, voor zowel acute als chronische klachten, voor kinderen en volwassenen. Het is betrouwbaar en veilig zonder bijwerkingen. Het versterkt het zelf genezende vermogen van het menselijk lichaam waardoor de gezondheid verbetert.

IMG_20200925_211213_219

Voetreflexmassage is erop gericht het zelf genezend vermogen van het lichaam een flinke boost te geven. In je voeten zitten duizenden zenuwuiteinden (reflexzones) die in contact staan met je hele lichaam. Bewerk je met duim en vingers een van de reflexzones op de voet dan ontvangen je hersenen een seintje en geven dit door aan het corresponderende orgaan dat vervolgens wordt gestimuleerd. Oor acupunctuur is een Chinese geneeswijze, auriculo therapie is het meest aangepast aan de westerse geneeskunde. Door bepaalde reflexzones op het oor te prikkelen, kan invloed op het hele lichaam worden uitgeoefend.

IMG_20200925_211213_219

In de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) wordt gebruik gemaakt van het meridianenstelsel. Dit is een soort netwerk van energie en geleidingswegen dat door je hele lichaam loopt. De levenskracht, de "Qi", stroomt in de meridianen en deze zijn verbonden met organen en orgaansystemen. Deze meridianen kunnen beïnvloed worden door acupunctuur, acupressuur en massage.